Nieuws

10-12-2011

Artikel in De Morgen

 

Een vakman zoeken voor klussen via bouwmatch.be


Willebroek • Een oprit laten aanleggen, een nieuwe verwarming laten installeren: de zoektocht naar een vakman leidt er vaak toe dat de klus gewoon niet gedaan wordt. Kristof Segers en Steven Pepermans kunnen erover mee praten. De een liet net een huis bouwen, de ander begint er binnenkort aan. “Als je tien bedrijven aanschrijft, krijg je van drie een antwoord. Sommigen beloven langs te komen, maar doen dat niet. Anderen sturen een offerte en vervolgens gebeurt er niets”, weet Steven Pepermans.

De twee ervaringsdeskundigen gingen daarom van start met een nieuw initiatief: de website www.bouwmatch.be. Wie een vakman zoekt kan zijn oproep gratis op de site plaatsen met een omschrijving van de werken. Vakmannen en bouwbedrijven die nog wat ruimte hebben in hun orderboekje kunnen voor 100 eur een halfjaar lang via de database zoeken naar klussen.

De site is een week officieel in gebruik en het aanbod is al redelijk gevuld. Er zijn inmiddels een veertigtal bouwopdrachten, zo’n tien vakmannen hebben zich aangemeld.

De Bouwunie vindt de site een voordeel. “Een aannemer uit de Gouden Gids pikken is moeilijk”, weet woordvoerster Anja Larik. “Mensen kiezen soms een grote aannemer voor een klein werk. Dan kun je beter een kleine zelfstandige bellen. Die zijn flexiber. Het is dus echt een kwestie van de juiste persoon aan te spreken”.

 

Bron: De Morgen - 14/04/2009


ga naar het nieuwsoverzicht