Nieuws

10-12-2011

Artikel in Gazet v.Antwerpen

 

Website bouwmatch.be brengt bouwheren en vaklui samen
Willebroekenaars maken bouwen makkelijker met nieuwe website

Willebroek
Wie op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare vakman kan terecht op de site www.bouwmatch.be, een project van het Willebroekse duo Steven Pepermans en Kristof Segers.

”Kristof, wiens vader ook een vakman is, liep al een tijdje met dit idee rond”, steekt Steven Pepermans van wal. “In het buitenland bestaan er trouwens al verscheidene soortgelijke projecten. Met onze website willen we de vraag en het aanbod op de Belgische bouwmarkt beter op elkaar afstemmen. Uit marktonderzoek blijkt immers dat het maar al te vaak een frustrerende zoektocht is om in Vlaanderen een bereidwillige vakman te vinden. Nochtans zijn er steeds vaklui en bouwondernemingen die op zoek zijn naar nieuwe klanten en die absoluut bereid zijn om te investeren in nieuwe klantenrelaties”, zegt Steven Pepermans.

Bouwmatch draait daarom de rollen om: de vaklui gaan op zoek naar de klant, in plaats van omgekeerd. “Dat klopt”, pikt zijn collega Kristof Segers in. “Op www.bouwmatch.be kunnen mensen hun bouwopdrachten gratis online plaatsen. Die worden in een databank opgeslagen en ter beschikking gesteld van vakmannen die zich aanmelden via de website. De geïnteresseerde vaklui kunnen dan vrijblijvend contact opnemen met de opdrachtgevers en een offerte naar hen opsturen. Zo kan de opdrachtgever uiteindelijk meestal kiezen uit verscheidene offertes”, zegt Kristof Segers.

Scores
Een heel belangrijke factor wordt uiteraard het aantal deelnemers dat zich registreert. Vaklui zullen enkel geïnteresseerd zijn als er voldoende bouwopdrachten geplaatst worden en vice versa, maar daar maakt Steven Pepermans zich weinig zorgen over. “We zijn op 1 april gestart en er hebben zich intussen al een tiental vaklui ingeschreven. Dagelijks komen er nieuwe bij. Zodra de website voldoende is gekend, loopt het als een trein. In Nederland haalt een gelijkaardige website meer dan 50.000 bouwopdrachten. Daar wordt overigens met een beidingssysteem gewerkt, maar die optie lieten we links liggen. De goedkoopste vakman is immers niet altijd de beste.”
Het duo overweegt wel om later scores toe te voegen en klanten de kans te geven om feedback te geven, zodat de beste vaklui ook beloond worden.

Patrick Poppe
www.bouwmatch.be

 

Bron: Gazet van Antwerpen - 16/04/2009


ga naar het nieuwsoverzicht