Nieuws

10-12-2011

Artikel in Trends

Vakman-zkt-klus.be

Een dak met gaten of een lekke kraan. De zoektocht naar een vakman heeft vaak tot gevolg dat de klus steeds weer wordt uitgesteld of zelfs niet wordt gedaan. Als je tien aannemers om een offerte vraagt, krijg je gemiddeld van drie een antwoord. Sommige beloven langs te komen, maar dagen gewoon niet op. Via bouwmatch.be willen Steven Pepermans en Kristof Segers particulieren helpen met hun zoektocht naar een betrouwbare en bekwame vakman.

Segers is de zoon van een vakman. Pepermans is webontwikkelaar. “We willen via onze site de vraag en het aanbod beter op elkaar afstemmen”, zegt Segers. “Er zijn goede vaklui en aannemers die continu op zoek zijn naar nieuwe klanten. En die ook bereid zijn te investeren in nieuwe klantenrelaties. Wij draaien de rollen om. Niet de klant gaat op zoek naar een vakman, maar de vaklui zoeken zelf hun opdracht.”

Mensen die een vakman zoeken, kunnen hun oproep gratis online plaatsen. Dit kan van heel kleine klussen tot de volledige bouw van een woning. “Al deze klussen worden in een databank opgeslagen en ter beschikking gesteld van de vakmensen die zich aanmelden via de site. Vakmannen en bouwbedrijven die hun orderboek willen aanvullen kunnen voor EUR 105,00 zes maanden via de database zoeken naar geschikte klussen”, zegt Pepermans.

Pepermans en Segers startten hun project begin april en het aanbod is al behoorlijk gevuld. “Er staan intussen ruim 200 opdrachten op de site en zo’n dertigtal aannemers heeft zich aangemeld. We willen op termijn scores toevoegen op de site op basis van feedback van klanten. Op die manier kunnen de beste vaklui ook beloond worden met meer jobs.”

 

Bron: Trends - 03/09/2009


ga naar het nieuwsoverzicht