Nieuws

02-12-2015

Hoe kies ik de juiste dakdekker?

Het dak beschermt je tegen weer en wind. Daar wil je niet mee sukkelen. Wij geven je graag enkele tips mee voor het kiezen van een dakdekker of de dakbedekking.

  • Stel vragen
    Prijs en kwaliteit zijn vaak recht evenredig aan elkaar. Dat betekent ook niet dat je met de duurste dakdekker in zee moet gaan. Stel duidelijke vragen bij je offertevraag zodat je appelen met appelen kunt vergelijken.
  • Voorkomen is beter dan genezen
    Elk materiaal heeft zijn levensduur. Bij platte daken is die korter dan bij hellende daken. Probeer geen tijd te rekken door herstelling na herstelling aan een plat dak uit te voeren. Bij lekken wordt ook de onderliggende structuur vochtig en dat leidt na verloop van tijd ook tot problemen. Die zullen de herstellingskosten alleen maar verder opdrijven.
  • Beter te veel dan te weinig
    Een dakrenovatie is ook het geschikte moment om een dak te isoleren. Wees niet zuinig met dakisolatie. Het dak is de grootste verliespost van warmte. Met een pakket tussen 14 à 20cm zit je goed om (nog even) in aanmerking te komen voor premies en je verwarmingsfactuur gevoelig te drukken. De isolatie verdient zichzelf dus snel terug.

Spaar tijd, energie en geld. Kies voor www.bouwmatch.be
1. Plaats gratis je opdracht
2. Ontvang meerdere offertes
3. Vergelijk en kies je vakman


ga naar het nieuwsoverzicht